g-arts.nl

Over 1

Mijn naam is Gerda Arts. Ik nam ontslag als docente handvaardigheid in het VO om mijn droom te volgen en meldde me aan voor de opleiding 3D design aan de Kunstacademie te Utrecht. Ik vervolgde de opleiding aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch en studeerde in 2000 af in de hoofdrichting KEAM (keramiek en andere media). In 2003 behaalde ik het certificaat Praktijkopleiding Fijnkeramiek van de AVA.

We verbouwden een oude boerderij tot woning. En het al even bouwvallige bijgebouw transformeerden we tot mijn werkplaats, waar ik in 2004 startte onder de naam ‘Het Bakhuis’. Een stevige, nuchtere naam als verwijzing naar het optrekje waar eens het brood gebakken werd, en nu porselein. De naam is tevens een knipoog vanwege de associatie met traditioneel aardewerk. De sfeervolle tuinkamer achter het huis is een mooie plek met wijds uitzicht om te pauzeren tijdens de workshops, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Afgestudeerd als kunstenaar heb ik een voorliefde voor productvormgeving, waarbij ik graag met porselein werk. Kunst en vormgeving gaan voor mij als in een goede relatie samen en versterken elkaar. Mijn producten ontstaan niet zomaar. Er is altijd wel een aanleiding. Onderzoeken, experimenteren, spelen, het verhaal achter het product vind ik belangrijk. Het observeren van gebruikers, hoe zij omgaan met producten, vind ik enorm inspirerend.

Het docentschap heeft me niet losgelaten, ik wil mijn liefde en enthousiasme voor de keramiek en de kennis en ervaring die ik heb graag met anderen delen door het geven van workshops en hoop een beetje van mijn passie te kunnen meegeven. Het enthousiasme en plezier van de deelnemers tijdens de workshops geeft mij veel positieve energie. Ook voor mij is elke workshop een feestje.